nieuws

Wijkbewoners leggen zelf verlichting aan

bouwbreed

Meer dan honderd bewoners van de Deventer wijk Tuindorp graven een sleuf van 3,5 kilometer lang voor de verlichting langs de paden achter hun woningen. Op 21 juni, de langste dag, ontsteken zij de lichtinstallatie. Het licht vergroot de sociale veiligheid.

Dankzij de vrijwillige medewerking van de wijkbewoners zijn de kosten van het po zo laag, dat een extra huurverhoging niet nodig is. De aanleg van de verlichting in Tuindorp kost nu niet zo’n vier tot zes ton, maar slechts anderhalve ton. De gemeente en vier woningbouwcorporaties delen de kosten. Een installatiebedrijf begeleidt het graafwerk van de bewoners en verzorgt de bekabeling. Het po ‘Deventer daar doe ik het voor’ levert schoppen en andere materialen. Mede-wijkbewoners zorgen er voor dat de ‘grondwerkers’ op tijd hun natje en droogje krijgen.

Reageer op dit artikel