nieuws

SFS behaalde in 1995 bijna 16% rendement

bouwbreed

Het Bedrijfspensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf heeft over 1995 een rendement over zijn beleggingen behaald van 15,7%. Uitgegaan wordt daarbij van de waarderingsgrondslagen zoals die door het Schotse WM Company bij een groot deel van de Nederlandse pensioenfondsen worden gehanteerd.

Het hoogste rendement werd behaald uit leningen, 19,5%. Obligaties leverden 16,3% op, terwijl met onroerend goed een rendement werd behaald van 13,6%. De aandelen bleven achter met 10%. Als wordt uitgegaan van de rendementsberekening op basis van de conservatieve balanswaardering van het bedrijfspensioenfonds, dan is er een rendement behaald van 8,3%. Volgens die berekeningsmethode is het hoogste rendement behaald door onroerend goed, 11,6%.

Reageer op dit artikel