nieuws

Restauratieplan voor Kasteel Terworm

bouwbreed Premium

De gemeente Heerlen laat een restauratieplan opstellen voor het uit de 17e eeuw daterend Kasteel Terworm. Hiermee is een bedrag van f. 230.000 gemoeid. Een ton wordt betaald door eigenaar, het Van der Valk-concern uit Eindhoven, zodat het plan meteen aanbestedingsgereed is. Van der Valk wil in het kasteel een exclusief hotel-restaurant onderbrengen. Geraamde investering: f. 15 tot f. 18 miljoen.

Eind 1994 kreeg Heerlen, bij een aanvraag van f. 3 miljoen Rijkssteun voor Terworm, nul op het rekest. De gemeente waagt een nieuwe poging door te dingen naar een deel van de f. 5 miljoen extra voor monumentenzorg die staatssecretaris Aad Nuis beschikbaar stelt. Ook doet Heerlen een beroep op de knelpuntenpot en provinciale subsidie. Tevens wil Heerlen de meeropbrengst, na restauratie van het kasteel, van de onroerend zaak belasting in het po stoppen.

Reageer op dit artikel