nieuws

Polynorm verwacht lagere halfjaarwinst

bouwbreed

Polynorm (toelevering aan de auto-industrie, bouw- en installatieprodukten) verwacht op grond van de resultaten over het eerste kwartaal een lagere halfjaarwinst dan over het eerste semester van vorig jaar ( f. 11,4 miljoen).

Een evenaring van het resultaat over 1995 – f. 26 miljoen- acht het bedrijf niet waarschijnlijk, tenzij er een wezenlijke verbetering optreedt in Duitsland, zo heeft de directie donderdag bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering.

De resultaatvermindering in de eerste drie maanden is voornamelijk veroorzaakt door onderbezetting bij de produktiebedrijven van de divisie bouwprodukten als gevolg van de zeer langdurige vorstperiode.

De terugval van de Duitse economie in het eerste kwartaal van 0,5% heeft het resultaten van de Duitse vestigingen gedrukt. Polynorm is voor ongeveer 55 procent van de activiteiten afhankelijk van de Duitse economie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels