nieuws

Overbouwing van ringweg A10 op korte termijn niet haalbaar

bouwbreed

Het bouwen van woningen, kantoren en sportvelden over de ringweg A10 heen, is op korte termijn niet haalbaar en te duur. Dat schrijft de gemeentelijke dienst ruimtelijke ordening in een reactie op suggesties van het Groenen-raadslid R. van Duijn om snelwegen te overbouwen om te voorkomen dat de schaarse groene gebieden in de stad volgebouwd raken. Voor bouwen boven de ringweg zou het noodzakelijk zijn om het regionale en lokale verkeer van elkaar te scheiden.

Aanpassing van het verkeerssysteem vergt echter ingewikkelde procedures, en er zijn omvangrijke bouwkundige en technische voorzieningen nodig. Volgens wethouder D. Stadig van Ruimtelijke Ordening is dat in ieder geval op korte termijn niet haalbaar en levert het geen oplossing voor de aantallen woningen die Amsterdam tussen nu en tien jaar wil bouwen. Voor de langere termijn vindt Stadig het idee wel interessant.

Reageer op dit artikel