nieuws

Oosterhout wil pdv-locatie voorbereiden

bouwbreed

Het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout gaan de gemeenteraad vragen een voorbereidingsbesluit te nemen dat de vestiging van perifere detailhandel (PDV) op het het terrein aan de Europaweg/Beneluxweg mogelijk maakt. Hiermee wordt een van de aanbevelingen uit het Economische Actieplan gevolgd. Poontwikkelaar P. Moll BV zal deze pdv-locatie verder ontwikkelen.

Het plan voorziet in de bouw van in totaal ongeveer 20.000 vierkante meter bedrijfsvloeroppervlak verdeeld over vier gebouwen. Bij de invulling van het pan staat voorop dat de zich in de gebouwen te vestigen bedrijven moeten voldoen aan een aantal criteria. De vestigingen moeten een minimum-omvang hebben van 1000 vierkante meter. Hiermee wordt het principe veiliggesteld dat alleen grootschalige vestigingen een plaats krijgen op de pdv-locatie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels