nieuws

Nieuwe mini-graafmachine van Libra in de vijf tons klasse

bouwbreed

Road BV brengt in Nederland een uitbreiding van de serie mini-graafmachines van het merk Libra. Het nieuwe type 150 W heeft een operationeel gewicht van vijf ton.

De fabrikant Libra Machine zal ongetwijfeld de enige fabrikant van bouwmaterieel in de Republiek San Marino zijn. Via importeur Road BV te Barneveld genieten de hydraulische mini-graafmachines die dit bedrijf produceert toch een vrij grote bekendheid in Nederland. De staande serie mini-graafmachines is nu uitgebreid met het type 150 W een machine met een bedrijfsgewicht van 5 ton.

De nieuwe Libra heeft als krachtbron een watergekoelde, vier cilinder dieselmotor van het merk Kubota in het type V2203-E. Deze motor geeft de machine een vermogen van 45 pk bij een toerental van 2300 omw/min. De aandrijving is volledig hydrostatisch over alle wielen en geeft de Libra 150W een maximale rijsnelheid, voorwaarts, van 20 km/uur. Achteruitrijdend komt de maximum snelheid tot 15 km/uur. De machine staat standaard op banden in de maat 12 x 16.5 8PR. De voorste as heeft een schommelhoek van 7,5 gr. +/-.

De volledig hydraulische besturing over de vooras geeft de machine een draai-radius van 4.050 mm. Het bereik van de standaardgiek is 55 gr. naar links en 80 gr. naar rechts. Standaard wordt de machine uitgerust met een graafbak van 180 liter en die een breedte heeft van 600 mm. In standaard-uitvoering komt de Libra 150 W tot een graafdiepte van 3.250 mm. De maximale kiphoogte bedraagt 4.250 mm en de maximale werkhoogte is 6.000 mm. In standaard-uitvoering is de machine uitgerust met een mono-giek, een dozerblad, verlichting voor de openbare weg en een extra hydraulische functie. De te verwarmen cabine is TOPS uitgevoerd. Optioneel kan de machine geleverd worden in een tweedelige giekconstructie, met onafhankelijke stempels, een snelkoppelsysteem voor bakken etc en een PTO.

De nieuwe Libra 150 W mini-graafmachine is standaard uitgevoerd met een mono-giek en een graafbak met een inhoud van 180 liter.

Reageer op dit artikel