nieuws

Nederland krijgt f. 750 miljoen voor industriegebieden

bouwbreed Premium

Nederland ontvangt van 1997 tot en met 1999 bijna f. 750 miljoen van de Europese Commissie in Brussel om het verval van een aantal industriegebieden tot staan te brengen. Dat heeft de Commissie woensdag bekendgemaakt.

In totaal trekt de Europese Commissie f. 17 miljard uit om achtergebleven industriegebieden in de lidstaten op te knappen. De Nederlandse gebieden die in aanmerking komen voor het geld, liggen allemaal buiten de Randstad. Zo komen de regio’s Oost-Groningen, Delfzijl, Zuidoost-Drenthe, Twente, Zuidoost-Noord-Brabant en Zuid-Limburg op de lijst voor. Ook de steden Groningen, Arnhem en Nijmegen voldoen aan de criteria om een beroep te doen op het EU-geld. Overigens zijn deze regio’s en steden al enkele jaren geleden op de lijst van achtergebleven industriegebieden geplaatst. Voor de jaren 1997 tot en met 1999 wordt de Eemshaven eveneens op de lijst geplaatst.

Reageer op dit artikel