nieuws

Maastricht negeert wens buurgemeenten

bouwbreed Premium

Maastricht negeert de uitspraken van buurgemeenten Eijsden en Meerssen, die zich in een referendum bijna unaniem hebben uitgesproken voor zelfstandig voortbestaan. In een concept-plan spreekt Maastricht zich uit voor inlijving van beide gemeenten, vliegveld Beek, Cadier en Keer, Bemelen en Berg en Terblijt. Valkenburg en Margraten zouden in die plannen grond moeten inleveren aan Maastricht.

Maastricht heeft de gronden nodig omdat het zich de komende 25 jaar gesteld ziet voor een woningbouwtaakstelling van 10.000 woningen en 150 hectare bedrijventerreinen. Binnen de huidige gemeentelijke grenzen denkt Maastricht slechts 7500 woningen en 30 hectare bedrijventerreinen kwijt te ke.

Volgens het concept-plan zou het restant van de woningen voor een groot deel gebouwd ke worden in Eijsden (2000) en Meerssen (700). Eind deze maand spreekt de Maastrichtse gemeenteraad zich uit over het plan. De provincie zal eind juni beslissen. Die laatste lijkt geen voorstander te zijn van herindeling, maar meer heil te zien in grenscorrecties.

Reageer op dit artikel