nieuws

Jorritsma wil snel aanleg vijfde baan

bouwbreed

Minister Jorritsma pleit voor een versnelde aanleg van de vijfde baan op Schiphol. Alleen op die manier kan de geluidsoverlast rond de luchthaven snel afnemen. De bewindsvrouwe zei dit tijdens een bijeenkomst op haar ministerie.

Tegelijkertijd heeft zij echter weinig hoop dat de baan er voor het geplande jaar 2003 zal liggen vanwege de tijdrovende procedures. “Als wij een fout maken in die papierberg, worden we meteen afgestraft. Daarom duurt het zo lang”, zei zij. Daar heeft zij gelijk in, omdat de milieubeweging, die vierkant tegen de aanleg van de baan is vanwege de toename van het vliegverkeer en daardoor van de milieubelasting rond Schiphol, in de startblokken staat om elke fout aan te grijpen. De Vereniging Milieudefensie heeft zelfs harde actie aangekondigd tegen de vijfde baan.

Tegelijkertijd hoopt Schiphol zelf wel een jaar eerder de baan al te ke gebruiken. De gemeente Haarlemmermeer heeft daar net als de minister echter een hard hoofd in.

Reageer op dit artikel