nieuws

EGU pallettruck met ingebouwde oplader

bouwbreed Premium

De elektrische pallettruck EGU van Still kan nu ook worden geleverd met ingebouwde batterijlader. Dit maakt de truck onafhankelijk van een vast laadstation. Met de ingebouwde lader kan de batterij op elk 220-Volts stopkontakt worden aangesloten waarbij een elastische spiraalkabel met stekker voor de verbinding zorgt.

Tijdens het opladen van de batterij wordt de stroomtoevoer naar de rijmotor automatisch onderbroken. Het is derhalve uitgesloten weg te rijden terwijl de stekker nog in het stopkontakt zit.

Wanneer de maximale batterijcapaciteit is bereikt, schakelt de batterijlader ook zichzelf automatisch uit. Een LED-meter geeft de conditie en de laadtoestand van de batterij aan. De EGU-serie van Still, met machines van 1.400, 1.600 en 2.000 kg capaciteit leent zich voor vele toepassingen. De EGU 14, met een voorbouwmaat van maar 470 mm, kan bijvoorbeeld eenvoudig worden meegenomen in een vrachtwagen. Door de krachtige motor ke de EGU 16 en de EGU 20 ook volle pallets verschuiven.

Reageer op dit artikel