nieuws

‘Droom wordt daad’ levert goedkope huurwoningen op

bouwbreed

Onder de titel ‘De droom wordt daad’ is de gemeente Borne er samen met de woningbouwvereniging in geslaagd om op een aantal kleinschalige bouwlocaties 55 goedkope huurwoningen te doen realiseren. Naast de huurwoningen, die tussen de f. 550 en f. 600 kale huur per maand gaan doen, worden er op de vijf locaties ook 21 vrije sector koopwoningen gebouwd. De gemeente verkoopt alle gronden aan de woningbouwvereniging, die de kavels deels doorverkoopt aan bouwbedrijf Oude Wolbers. De winst die de corporatie daarbij maakt, komt ten goede aan de huurwoningen.

Aannemer Oude Wolbers verzorgt de bouw van de huur- en de koopwoningen. Door deze constructie, waarbij alle woningen als een bouwstroom op de markt komen, is het mogelijk de huurprijzen bijzonder laag te houden.

Wel wordt ook nog subsidie gegeven uit de zogenoemde BWS-gelden (Besluit woninggebonden subsidies). In totaal gaat het om zo’n f. 22.000 per woning. Ook de woningbouwvereniging legt middelen bij.

Reageer op dit artikel