nieuws

Delmag bereikte over 1995 gunstig resultaat

bouwbreed

De in 1994 bij Delmag Maschinenfabrik Reinhold Dornfeld GmbH doorgevoerde reorganisatie is van positieve invloed geweest op de resultaten van het jaar 1995.

De onderneming heeft bij een omzet van DM 76,8 miljoen weer duidelijk een gunstig resultaat ke boeken. De totale omzet werd niettemin nog eenmaal belast met de kosten die de omvangrijke reorganisatie noodgedwongen met zich mee heeft gebracht. Het resultaat van 1995 werd behaald met een personeelsbezetting van 250 medewerkers.

De herstructurering van de onderneming is inmiddels afgesloten. Door diverse samenwerkingsovereenkomsten met andere fabrikanten maar vooral door verhoogde verkoopactiviteiten in het Verre Oosten en Amerika, heeft Delmag zijn marktpositie verder ke verstevigen.

In het belang van een verdere versterking van de concurrentiepositie vinden momenteel tussen directie en ondernemingsraad onderhandelingen plaats over flexibilisering van de arbeidstijden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels