nieuws

Bestemmingsplan Eijsden-Maastricht in de maak

bouwbreed Premium

De gemeenten Eijsden en Maastricht hebben een gezamenlijk voorontwerp voor een bestemmingsplan opgesteld voor het grensoverschrijdend bedrijventerrein Eijsden-Maastricht. In de periode tot 2025 heeft Maastricht behoefte aan 150 tot 250 ha bedrijventerrein, exclusief eventuele grote bedrijfsverplaatsingen vanuit het stedelijk gebied.

Vanwege het huidige beperkte aanbod in het stedelijk gebied is realisatie van het bedrijventerrein op korte termijn noodzakelijk. Het moet voorzien in een deel van de ruimtebehoefte van lokale en (boven)regionale bedrijven.

Voor de bijzondere doeleinden – parkeren, horeca, verkeer en openbaar nut – zijn een park and ride-voorzieningen gepoeerd (parkeren met aansluitend gezamenlijk vervoer). De parkeervoorziening zou ook gebruikt ke worden voor bezoekers van het MECC, reisbussen en auto’s van dagtoeristen. Omdat het nieuwe bedrijventerrein voornamelijk op het grondgebied van Eijsden is gelegen, is bij de planindeling rekening gehouden met 28 procent groen.

Reageer op dit artikel