nieuws

Bedrijvencentra in Biesdorf

bouwbreed Premium

In 1997 worden de voormalige N.V.A.-kazernes in het ontwikkelingsgebied Biesdorf-Sud in Berlijn gesloopt. Er komen dan twee terreinen voor een bedrijvencentrum beschikbaar. De Deutsche Bau- und Grundstucks AG is momenteel bezig met een ontwikkelingsplan met name gericht op de bedrijven die reeds in de buurt gevestigd zijn.

In het 142 hectaren grote gebied zijn 139 bedrijven gevestigd. Daarvan behoren driekwart tot het klein- en middenbedrijf met maximaal tien medewerkers. Negentig procent daarvan is provisorisch gehuisvest.

Uitgangspunt voor het bebouwingsplan is een langdurige zekerheid voor het behoud van de arbeidsplaatsen samen met betaalbare huurprijzen. Volgens projectleider Hartmut Rakow wordt aan 101 van de aanwezige bedrijven op de nieuwe terreinen een permanente huisvesting aangeboden.

Reageer op dit artikel