nieuws

Van der Kleut laat opperwerk aan bouwkraan over

bouwbreed Premium

Met oog voor de werkomstandigheden van zijn mensen en gevolg gevend aan de strengere eisen van de Arbo-wet, heeft het metselbedrijf Van der Kleut BV uit Landgraaf het zware opperwerk op de bouwplaats gemechaniseerd.

Daartoe heeft Van der Kleut een Montalift 190 snelopbouwkraan aangekocht en deze door C.G.W. Trading Engineering BV, Beverwijk laten bouwen op een luchtgeveerd DAF 2500 bedrijfswagenchassis. Deze, volgens Van der Kleut, ideale combinatie is na aanvoer op het werk binnen 20 minuten bedrijfsklaar. De 10 ton/meter kraan, waarvoor geen hijsbewijs vereist is, kan door elke werknemer op de bouwplaats worden bediend.

Met de afstandsbediening kan dat vanaf elke gewenste locatie op het werk en vanuit elke positie gebeuren. De Montalift 190 heeft een bereik van 24 meter en meet onder de haak een hijshoogte van 19 meter. Aan de punt pakt de kraan nog 380 kg. De maximale hijslast bedraagt 1600 kg en is beschikbaar tot een vlucht van 6,25 meter. Door de snelle inzetbaarheid en de besparing op hoge loonkosten voor het opperen van de bouwmaterialen, verwacht het metselbedrijf bij een normaal gebruik de investering in deze kraan binnen twee jaar te hebben terugverdiend.

De Montalift snelopbouwkraan model 190 op DAF 2500 chassis gaat bij Van der Kleut het opperwerk uit handen nemen. Met de afstandsbediening is de man op de steiger nu in staat zelf zijn stenen, dakpannen en metselspecie naar zich toe te halen.

Reageer op dit artikel