nieuws

Tracekeuze vertraagt aanleg Maaskade

bouwbreed

Onenigheid over de tracekeuze en het gebruik van licht vervuilde grond bij het opwerpen van een groene Maaskade in Blerick ter lengte van 600 meter zijn de hoofdoorzaken dat deze bescherming nog niet is aangelegd. Het trace is door GS vastgesteld; het werk is in 1995 aanbesteed.

De uitvoering moet wachten op een uitspraak van de Raad van State. Tegen het gebruik van vervuilde grond en het trace heeft ondernemer G. Berden uit Blerick bezwaar aangetekend bij de Raad van State. Hij verwacht dat de beoogde grond problemen oplevert op het moment dat er woningen langs de Maasoever worden gebouwd. Venlo wil de ruimte achter de dijk benutten voor de bouw van duurdere bungalows.

Berden kocht hier enkele jaren geleden 4000 m2 bouwgrond van het plaatselijke kerkbestuur. Om meer ruimte te krijgen achter de toekomstige woningen bood hij – op zijn kosten – in 1995 aan, het kade-trace vijf tot tien meter te verplaatsen. Toen hij met de voorbereidingen begon liet het Waterschap Peel en Maas weten vast te houden aan de oorspronkelijke ligging, een standpunt dat het schap nu nog inneemt.

Tegen het alternatieve trace van Berden en de woningbouw hebben omwonenden bezwaar aangetekend. De woordvoerster van het Waterschap zegt dat door de procedures geen zicht is op een begin van de werkzaamheden.

Reageer op dit artikel