nieuws

Tien jaar verzekerde garantie op verf

bouwbreed

Verzekerd Keur BV uit Arnhem garandeert voor het eerst een verfsysteem voor een periode van tien jaar. Het gaat om het systeem Rubbol SB van het merk Sikkens als het is aangebracht op een Lamikonplan-ondergrond.

De tienjarige garantie kon al worden verkregen voor de ondergrond volgens het Lamikonplan-systeem. Die is nu uitgebreid met de prestatie dat verfgebreken in de Rubbol SB-laag evenmin zullen voorkomen. Doordat de ondergrond droog blijft – het houtvochtgehalte blijft permanent onder de 18% – komt geen bladdervorming of onthechting voor. Alleen mechanische beschadigingen moeten worden bijgewerkt. In het verfadvies van Sikkens wordt wel een overschilderbeurt na zeven jaar aanbevolen, maar dat uit esthetische overweging.

Reageer op dit artikel