nieuws

Stalen steigers voor Houtribsluizen

bouwbreed

Aannemersbedrijf De Groot in Harlingen realiseert in opdracht van Rijkswaterstaat Directie IJsselmeergebied een drijvende stalen steiger met een totale lengte van 210 meter. De stalen constructie, die nu nog in losse onderdelen op het terrein van De Groot ligt, zal nog voor de zomer als remmingwerk in het IJsselmeer bij de Houtribsluizen te Lelystad drijven. De twee gedeelten van elk 105 meter vervangen straks de in de zestiger jaren gebouwde houten paalsteigers. Het nieuwe remmingwerk is veel weersbestendiger; omdat de steigers drijven ke de schepen zich probleemloos aanpassen aan de waterstanden. Aannemingsbedrijf De Klerk BV uit Werkendam realiseerde eerder dezelfde soort steigers aan de Markermeer-zijde van de Houtribsluizen.

Foto: Persbureau Noordoost

Reageer op dit artikel