nieuws

Sparta acht nieuw stadion haalbaar

bouwbreed Premium

Sparta acht de bouw van een nieuw stadion op het Rivium haalbaar. De beoogde accommodatie gaat f. 30 miljoen kosten. Het bestuur van de bekerfinalist overhandigde donderdag een rapport aan de Rotterdamse wethouders Kombrink, Den Oudendammer en Simons, dat de haalbaarheid aantoont.

Het onderzoek is verricht in opdracht van B en W van Rotterdam. Het gaat om een stadion met 13.500 plaatsen. De bedoeling is dat de gemeente f. 10 miljoen bijdraagt, grote sponsors garant staan voor f. 10 miljoen en Sparta eenzelfde bedrag leent van banken. In het rapport is te lezen dat nieuwbouw aantrekkelijker is dan renovatie van de huidige accommodatie Het Kasteel, in de wijk Spangen. Ook kan het Rivium een trekker zijn. Drie bedrijven hebben al laten weten er zich te vestigen als het stadion er komt.

Reageer op dit artikel