nieuws

Problemen bij ArboUnie van tafel

bouwbreed Premium

De grootste arbo-organisatie ArboUnie (2000 werknemers) gaat een aparte vennootschap oprichten voor het beheren van grote contracten, zo is deze week besloten. Daarmee zijn de interne problemen verholpen. ArboUnie is een vereniging van losse arbodiensten, die onder een naam naar buiten treden.

Enkele maanden geleden dreigde de organisatie uit elkaar te vallen, omdat er onenigheid was over de te volgen koers. De 35 leden-arbodiensten van ArboUnie werken van oudsher zeer zelfstandig. Daardoor is het, zo stelt een deel van de leden, moeilijk om contracten met landelijk werkende klanten af te sluiten. Zij dreigden ermee uit ArboUnie te stappen als de organisatie niet veranderd zou worden.

Met de oprichting van ArboUnie bv, die naast de vereniging ArboUnie komt te staan, wordt tegemoet gekomen aan de klachten van elf van de 35 leden. De vennootschap wordt verantwoordelijk voor de grote, landelijke contracten. De leden houden de zeggenschap over de regionale werkzaamheden. De elf ‘dissidente’ leden hebben hun dreiging met opstappen nog niet definitief van tafel gehaald. Ze willen de uitwerking van de plannen afwachten.

Reageer op dit artikel