nieuws

Octrooi voor ophang-systeem ventilatoren verleend

bouwbreed Premium

Het Europese Octrooibureau te Munchen heeft aan Biddle te Kloostertille octrooi verleend op het ophangsysteem van zijn modulaire ventilatorconvectoren. Het is een internationaal octrooi. Het ophangsysteem bestaat uit een rail, waar de modules een voor een worden ingehaakt en vervolgens tegen elkaar worden geschoven. Het vereenvoudigd het ophangen van de modules aanzienlijk.

Een afsluitprofiel tussen de modules zorgt voor een luchtdichte afsluiting. De luchtstroom van de modules tezamen blijft daardoor optimaal. Op deze manier zijn de modules naar behoefte uit te breiden. Een speciale borging zorgt ervoor dat ze op hun plaats blijven. De luchtstroomkanalen ke naar gelang de ruimte-indeling gemakkelijk worden omgelegd, verlengd of verkort, waarna de roosters opnieuw zijn te plaatsen. De modules ke gemakkelijk voor onderhoud of reparatie uit het systeem worden gelicht en worden vervangen.

Reageer op dit artikel