nieuws

Nieuwe wijk Obdam krijgt keurmerk veilig wonen

bouwbreed

De nog te bouwen wijk Meerweijde in de gemeente Obdam krijgt het Politiekeurmerk veilig wonen. Politie, gemeente, poontwikkelaar en de woningstichting Obdam ondertekenden daartoe gisteren een convenant. Hiermee verplichten zij zich het plan uit te voeren volgens de veilig-wonenrichtlijnen.

De politie heeft deze criteria opgesteld om de criminaliteit en onveiligheidsgevoelens van bewoners terug te dringen. Zowel de woningen als de woonomgeving dienen aan veiligheidseisen te voldoen. Ondernemers ke hiermee rekening houden bij het ontwerpen van bouwplannen. Deskundigen beoordelen die plannen en geven al dan niet het groene licht voor het keurmerk. Inbraakwerende voorzieningen en een gezonde leefomgeving zijn daarbij belangrijk. Achteraf heeft nog controle plaats of de eisen zijn nagekomen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels