nieuws

Linschoten wil eisen voor keuringsartsen

bouwbreed

Staatssecretaris Linschoten van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil dat keuringsartsen die wao-ers beoordelen voldoen aan minimumeisen van deskundigheid. De staatssecretaris schrijft dat in antwoord op vragen van de Tweede Kamer.

Linschoten heeft laten nagaan in hoeverre de uitkeringsinstanties gebruik maken van jonge, onervaren artsen. In de praktijk blijkt het slechts om enkele gevallen te gaan. Die komen ook niet net van de collegebanken, maar hebben al enige ervaring opgedaan als verzekeringsarts of bedrijfsarts. Bovendien staan zij onder supervisie van een ervaren keuringsarts, die hen steekproefsgewijs controleert.

Desondanks wil Linschoten toch normen, om uitwassen te voorkomen. De uitvoeringsorganisaties kampen al enige tijd met tekorten aan keuringsartsen.

Reageer op dit artikel