nieuws

Kort geding huiseigenaren tegen gemeente Maassluis

bouwbreed

De Vereniging van Huiseigenaren Steendijkpolder Zuid (VHSZ) spant een kort geding aan tegen de gemeente Maassluis. De bewoners van de grootste bewoonde gifwijk van Nederland willen bij de rechter afdwingen dat de gemeente, de eigenaar van de grond, de vastgelegde afspraken over de afwikkeling van de schadeclaims nakomt.

Ruim twee weken geleden stelde de VHSZ de gemeente al een ultimatum dat dinsdag afliep. In totaal 138 ex-bewoners kregen dinsdag te horen dat zij tot woensdagmorgen geduld moesten hebben. Maar woensdagmiddag had N. Kikke, de voorzitter van de schade-afhandelingscommissie van de VHSZ, nog geen antwoord gekregen. “Wij hebben daarom besloten om op een zo kort mogelijke termijn een kort geding aan te spannen. Wij hebben geen zin meer om nog lager aan het lijntje te worden gehouden.”

Volgens de VHSZ leidt het niet nakomen van de afspraken van de gemeente ertoe dat de uitgekeerde schadebedragen 40 procent lager zullen liggen dan ze volgens de eigen richtlijnen van de gemeente zouden moeten zijn. “Dat ke wij aantonen”, zei Kikke strijdbaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels