nieuws

Kerkrade en Landgraaf ontwikkelen stadspark

bouwbreed

De gemeenten Landgraaf en Kerkrade ontwikkelen samen, in bestaande natuurgebieden, een recreatief stadspark. Dat vergt een investering in de vernieuwing en verbetering van de infrastructuur van f. 9 miljoen. Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd. De adviesbureaus PMA Heerlen, HP Project Promotion en ZKA Markt en Beleid Breda hebben in combinatie een landschapsplan en ontwikkelingsplan opgesteld. Verwacht wordt dat de beide gemeenteraden nog voor het zomerreces akkoord zullen gaan.

De eerste fase heeft betrekking op de verbeteringen van de toegangen tot het gebied Strijthagen Landgraaf en de Amstelvallei Kerkrade. Er is een cirkelvormige wandel- en fietsroute gepland. Die voert langs bezienswaardige oude hoeves en kastelen. Voorwaarde is dat deze opgeknapt worden.

Het gebied Megaland en omgeving, waar tot voor kort een bungalowpark was gepland, krijgt een intensieve recreatieve bestemming.

Verwacht wordt dat ondernemers investeren in het multifunctioneel gebeuren met kleinschalige toeristische attracties zoals een klimmuur, een overdekte kartingbaan, en mogelijk een klein hotel en mega-discotheek. “Wij hopen dat het recreatief stadspark een vliegwielfunctie krijgt en oproept tot investeren in de toeristische recreatieve sector. Het mag echter beslist geen pretpark worden”, zegt projectleider J. Frijns van de gemeente Landgraaf.

Ten zuiden van de Amstelvallei in Kerkrade is extensieve recreatie gepland. Dit gebied is te bereiken via de verbeterde wandelroute vanaf het NS Station Kerkrade. Ook hier worden investeringen verwacht in onder andere een sauna-fitness-gebouw en een natuur-educatiecentrum.

Reageer op dit artikel