nieuws

Halla begint eind 1996 machineproduktie in UK

bouwbreed Premium

De Zuid-Koreaanse machinefabrikant Halla verwacht nog voor het eind van dit jaar de produktie van grondverzetmachines in een nieuwe fabriek in Engeland te ke beginnen. De produktie-unit in Zuid Wales die Halla een investering kostte van f 17 miljoen zal rond november 1996 daarvoor gereed zijn.

Het eerste model dat hier in produktie zal gaan is vermoedelijk de hydraulische graafmachine 220 LC. Discussies worden momenteel gevoerd over welke machines in de toekomst nog meer zullen worden vervaardigd. Maar het is heel wel zeker dat een serie vorkheftrucks, wielladers en graafmachines hier straks van de band zullen komen.

Halla zal mogelijk ook een 13 tons rupsgraafmachine gaan ontwikkelen die dan wellicht voor de Amerikaanse en Aziatische markt in Engeland kan worden gebouwd. De Koreaanse producent vervaardigt in eigen land reeds een wielversie.

Voor de Britse markt is Halla inmiddels druk doende een breed net van vijftien dealerorganisaties op te zetten. De nieuwe fabriek moet een belangrijke rol gaan spelen bij de expansievoornemens van Halla op de Europese markt. Een woordvoerder verklaarde dat Halla in vergelijking met Samsung en Hyundai in Europa tot nu toe nog slechts een bescheiden rol speelde op het bouwmachineveld. Halla was voorheen slechts bekend als co-producent van Hitachi graafmachines in het verre Oosten.”Door een zeer progressieve marktbenadering zal hier zeker verandering in gaan komen”.

In de in Engeland vervaardigde machines zal ongetwijfeld een deel van de productkennis uit de samenwerking met Hitachi te vinden zijn maar ook zelf ontwikkelde volledig nieuwe componenten maken hier deel van uit. Behalve Cummins motoren en Europese hydraulische onderdelen past Halla bovendien ook enkele Komatsu componenten toe.

Reageer op dit artikel