nieuws

Grondraket ook inzetbaar als lichte heihamer

bouwbreed Premium

Een grondraket is niet alleen geschikt voor horizontale toepassing. Ook in verticale stand staat dit werktuig zijn mannetje. Behalve voor het maken van ondergrondse tunnels voor het leggen van kabels en leidingen, is de grondraket derhalve ook toepasbaar als heihamer voor het slaan van buispalen met geringe diameter.

In het bijzonder bij het slaan van buispalen voor het maken van funderingen binnen bestaande panden biedt de grondraket in bepaalde gevallen een economisch alternatief voor de mini-heimachine met vrij-valgewicht of een boorinrichting. Ook specifieke werkomstandigheden waar onvoldoende ruimte bestaat voor het inzetten van de mini-heimachine ke dwingen tot het gebruik van de grondraket als heimiddel voor relatief kleine buispalen. Zo is een 100 mm grondraket bijvoorbeeld goed in staat buispalen met een uitwendige diameter van diameter 114 of 140 mm in de grond te drijven.

Reageer op dit artikel