nieuws

ENCI realiseert hogere winst

bouwbreed

De Eerste Nederlandse Cement Industrie (Enci) te ‘s-Hertogenbosch heeft vorig jaar bij een lagere omzet en bedrijfsresultaat een hogere nettowinst geboekt. De geconsolideerde netto-omzet daalde met 3 procent tot f. 708 miljoen. Als gevolg van deze lagere omzet en een toeneming van de bedrijfslasten daalde het bedrijfsresultaat met f. 19 miljoen tot f. 110 miljoen.

Daartegenover staan een verlaging van de financiele lasten en een bijzondere belastingbate. Ook waren er nu, anders dan in 1994, geen buitengewone lasten. Daarom steeg de nettowinst van f. 51,5 miljoen naar f. 65,3 miljoen.

In april vorig jaar werd het po Modernisering Cementmaling in Maastricht in gebruik genomen. Dankzij deze geavanceerde maalinstallatie kan, door gebruik te maken van een rollenpers, circa 25 procent op de benodigde elektrische energie worden bespaard. De netto-investeringen bedroegen vorig jaar f. 64,5 miljoen.

Reageer op dit artikel