nieuws

Deur sluit waterdicht met vlakke dorpel

bouwbreed

De Vries Kozijnen BV te Gorredijk heeft een buitendeur ontwikkeld, die water- en winddicht is met een vlakke onderdorpel. Een ingang met deze dorpel voldoet ruimschoots aan de eis van toegankelijkheid, zoals gesteld in het Bouwbesluit. De ‘Nivoflac’ onderdorpel vormt een geheel met het kozijn, de deur en het profiel onderaan de deur. Hij wordt vervaardigd van polyesterbeton door Holonite BV te Halsteren, uitsluitend voor De Vries Kozijnen.

De water- en winddichtheid wordt bereikt met een speciaal profiel aan de onderzijde van de deur. Twee borstels zorgen voor de winddichting en de waterkering wordt gevormd door een aluminiumprofiel met een rubberen strip voor het druipwater, boven de goot in de dorpel. Het profiel is in hoogte verstelbaar, voor een optimaal resultaat. De dorpel zelf loopt tot onder de kozijnstijlen. Net als een natuurstenen dorpel moet hij dus goed ondersabeld worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels