nieuws

Dakpan geschikt voor renovatie-doeleinden

bouwbreed Premium

KND (Kleipannen Nederland BV) heeft een nieuwe keramische dakpanmodel op de markt gebracht alsmede een nieuw dakassortiment aan zijn leveringprogramma toegevoegd onder de naam Aluplus. De nieuwe dakpan is bij uitstek geschikt om te worden toegepast op renovatiepoen. Dit omdat hij op daken met verschillende panlatafstanden is te leggen.

De vorm van de nieuwe dakpan houdt het midden tussen de bekende KND-panmodellen VH (Verbeterde Holle dakpan) en de OVH (Opnieuw Verbeterde Holle dakpan). Hij is geschikt voor panlatafstanden tussen de 32 en 35 cm hart op hart. De dakpan is derhalve langer dan de gemiddelde keramische dakpan. Hij past daarom tevens op de panlatten die bij betondakpannen worden gebruikt. Het nieuwe model is vanaf augustus in diverse kleuren door KDN te Reuver te leveren. Het bedrijf heeft tevens het kleurengamma van zijn bestaande dakpannen uitgebreid. Er zijn twee kleuren bijgekomen in de verglaasde serie, namelijk zeegroen en parelgrijs alsmede een engobe-uitvoering in een blauwzweem (turkoois), die vloeiend overgaat in verschillende aardetinten. De nieuwe kleuren zijn ontwikkeld door de kleuradviseuse Clara Froger.

Het Aluplus assortiment daktoebehoren is volgens het bedrijf heel duurzaam en voor 100% te recyclen. Het assortiment bestaat uit ventilatieprodukten. De meeste van deze produkten zijn gemaakt van duurzaam gecoat aluminium en lood.

Reageer op dit artikel