nieuws

Dakelementen beperken overlast vliegtuiglawaai

bouwbreed Premium

Archiobouw heeft dakelementen op de markt gebracht, die met een dikte van 60 mm een akoestische isolatiewaarde geven van 45 dB(A), genoeg om vliegtuiglawaai in de woning te neutraliseren. Deze worden aangeduid als kpx 60 elementen.

Ze bestaan uit een drager van hydrospan met een dikte van 10 mm. Dan volgt een akoestische laag Archiobel foam type D 80/60. Het geheel is afgedekt met kunststof HDPE met een dikte van 2,5 mm.

De cassettes zijn geperforeerd om dampdiffusie te garanderen, en zijn voorzien van gleuven ten behoeve van de ventilatie onder de dakpannen en voor de afwatering bij dakpanlekkage, smeltende stuifsneeuw en dergelijke.

De elementen van Archiobouw ‘all in one’ BV te Best hebben een werkende lengte van 285 tot en met 335 mm, een breedte van 800 of 2400 mm, en een dikte van 60 mm. Het gewicht bedraagt 24 kg/m2. Monteren geschiedt door middel van schroeven, nagels of nieten.

De elementen zijn van beneden tot bovenaan het dak te monteren bij hellende daken.Ze ke bij elk type hellend dak worden gebruikt, maar zijn echter niet geschikt voor daken met kruispannen, Tuile du Nord en leipannen. Daarentegen ke ze ook bij platte dakconstructies goede akoestische isolatie-resultaten bereiken. Volgens het bedrijf zijn de elementen in een tempo van 30 minuten per m2 dakvlak aan te brengen.

Reageer op dit artikel