nieuws

Atlas lanceert nieuwe lader in 50 pk klasse

bouwbreed

Atlas Weyhausen GmbH en Co heeft in de 50 pk klasse het nieuwe laadschopmodel 50 E uitgebracht. De machine die onlangs in produktie is genomen heeft qua motorvermogen en bakinhoud van 700 liter, in het programma zijn plaats gevonden tussen de 46 E en 52 E die standaard zijn uitgerust met een 650 liter respectievelijk 800 liter laadbak.

In de 50 E ligt een Deutz F 4 L 1011 dieselmotor met een afgesteld vermogen van 50 pk bij 2300 omw/min en waarvan de rookgasemissie tegemoet komt aan de Euro 1 norm voor brandstofmotoren.

Met de Z-kinematiek ontwikkelt deze compacte laadschop een opbreekkracht van 4 ton, waarmee 2 ton zware pallets veilig zijn te verplaatsen. Evenals de andere machinemodellen in de moderne E-lijn heeft deze nieuwe 50 E een onderhoudsvriendelijk karakter. De cabine is naar voren kantelbaar en toepassing van identieke bouwdelen en componenten en een consequent doorgevoerd bouwdoos principe biedt de gebruiker het voordeel minder onderhouds- en vervangingsdelen in voorraad te houden. Het inwendige van de bedieningsruimte onderging bij dit nieuwe model wederom een grondige vernieuwing.

Joystick

Een ergonomische zit, goed afleesbare instrumenten, ruime opbergvakken en een enkele joystick voor de bediening van alle belangrijke machinefuncties maken daar deel van uit. Zonder de hand van het stuurwiel te behoeven nemen kan de machinist met behulp van de joystick van rijrichting veranderen en ke alle hydraulische functies worden uitgevoerd.

Met de eveneens hydraulisch bekrachtigde snelwisselinrichting zijn de vele voor de E-serie beschikbare aanbouwwerktuigen in korte tijd onderling uitwisselbaar. Een speciaal voor de 50 E geconstrueerde draaikantelbak maakt het mogelijk de machine ook in te zetten voor het scheiden van materialen.

Reageer op dit artikel