nieuws

Wol effectief tegen olieverontreiniging

bouwbreed Premium

Civiele Techniek Nederland uit Lochem toont op Intertrafic ’96 onder meer het produkt ‘Woolspill’. Dat is een olieabsorberend materiaal, gemaakt van wol en zonder chemische toevoegingen. Het materiaal is eenvoudig te reinigen en dus opnieuw te gebruiken. Bovendien is het biologisch afbreekbaar en niet brandbaar.

De wol is bewerkt op een wijze die is ontwikkeld en gepatenteerd door de Wool Research Organisation van Nieuw Zealand. In de vorm van kleine bolletjes, ‘knops’ genoemd, kan tot 40 keer van het eigen gewicht aan olie worden opgenomen. Woolspill werkt bijzonder effectief in oliefiltratiesystemen.

Het kan uit een mengsel van olie en water de olie absorberen en het water doorlaten. De knops ke los worden toegepast of in de vorm van kussens, worsten en dekens.

Reageer op dit artikel