nieuws

Voor iedere eeuw een schuifraam

bouwbreed

Kozijnenfabrikant Arho uit Den Haag heeft zijn schuifraamsysteem WinTwin gedifferentieerd en uitgebreid met nieuwe typen, zodat voor renovatie van gebouwen uit iedere bouwperiode nu een schuifraam leverbaar is.

WinTwin is een schuifraam, dat twee jaar geleden in samenwerking met het TNO Produktcentrum is ontwikkeld.

De schuiframen zijn zo geconstrueerd dat zij geen tocht, stof en kou meer doorlaten. Bovendien zijn ze gemakkelijk te bedienen en bieden ze een uitstekende geluidisolatie.

Arho, dat startte met een produkt dat past in negentiende-eeuwse gebouwen, introduceert tijdens de BouwRAI vijf nieuwe typen: een zeventiende-eeuws schuifraam met dunne glasroeden en kleine ruitjes, een raam met een achttiende-eeuwse vlakverdeling, het negentiende-eeuwse type met extra zware beglazing, het twintigste-eeuwse raam dat aansluit op de architectuur van de Amsterdamse School en een schuifraam dat is bestemd voor nieuwbouw.

Het laatste type is ontwikkeld, omdat bleek dat architecten niet alleen belangstelling hadden voor toepassing van het raam in renovatiepoen, hoewel het raam daarvoor oorspronkelijk was bedoeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels