nieuws

Tweede Kamer vraagt opheldering over procesvereisten

bouwbreed

De Tweede Kamer heeft staatssecretaris Tommel om een brief gevraagd over de uitkomst van het debat dat dinsdag in de Eerste Kamer is gevoerd over de Wet op de Procesvereisten. In het wetsvoorstel staan zoals bekend de regels verwoord voor het overleg dat verhuurders met de huurders moeten voeren als de huurstijging meer dan 2,8 procent bedraagt.

Een meerderheid van CDA en VVD in de Eerste Kamer is tegen de wet, omdat er te veel bureaucratische rompslomp mee gemoeid zou zijn. Tommel trok daarop zijn voorstel terug, voordat erover gestemd kon worden, en kondigde nader overleg aan in het kabinet.

De Tweede Kamer wil weten wat nu de consequenties zijn van dit besluit. Dat moet Tommel in een brief aan de Kamer doen, die volgende week dinsdag zal worden besproken. Tot die tijd moet ook het debat over de aankomende huurperiode (van 1 juli 1996 tot en met 30 juni 1997) wachten. PvdA-Kamerlid Duivesteijn wil pas over de voorstellen daarvoor praten als duidelijk is hoe de onderhandelingspositie van de huurder is geregeld.

Reageer op dit artikel