nieuws

Sociale sector in Europa meer marktgericht

bouwbreed

Niet alleen in Nederland, maar in veel Europese landen maakt de sociale huursector een metamorfose door. Steeds meer wordt de sociale taakstelling marktgericht of in combinatie met de markt uitgevoerd. Dit blijkt uit een studie van het onderzoeksinstituut OTB van de Technische Universiteit Delft.

Nederland heeft veruit de grootste sociale huursector van de onderzochte landen met een aandeel van 41% van de woningvoorraad. Engeland volgt op een respectabele afstand met 23%.

Wat de verkoop van sociale huurwoningen betreft ligt Nederland op de te plaats met jaarlijks enkele honderden. In Engeland daarentegen zijn inmiddels al ruim een miljoen sociale huurwoningen verkocht. In Belgie is door verkoop de non-profit huursector al met een derde verminderd.

Reageer op dit artikel