nieuws

Rodastadion kost minimaal f. 35 miljoen

bouwbreed

Het nieuwe Rodastadion gaat minimaal f. 35 miljoen kosten. Dit is de prijs als het stadion 12.000 zitplaatsen krijgt. Dit bedrag loopt op tot f. 50 miljoen voor een stadion met 20.000 zitplaatsen.

Volgens Roda-voorzitter Theo Pickee heeft de club voor beide varianten de financiering rond. Een keuze is echter nog niet gemaakt. Pickee zei dit naar aanleiding van stemmen in de raadscommissie ruimtelijke ordening van Kerkrade, waar twijfels heersen over de financiering. Volgens enkele raadsleden zit er nog een gat in de financiering van f. 10 miljoen.

De nieuwbouwplannen van Roda Juliana Combinatie omvatten ook de bouw van een pand voor de Duitse bouwmarktgigant Bauhaus. Dat pand wordt door Roda JC aan Bauhaus verkocht of verhuurd. Welk bedrag er met de bouw daarvan gemoeid is, wilde Pickee niet zeggen.

Reageer op dit artikel