nieuws

Polyurethaangranulaatmortel geschikt voor isolatie van vloeren

bouwbreed Premium

Voor het thermisch isoleren van vloeren is Thermogran een pasklare oplossing. Bij het aanleggen van vloerverwarming en elektriciteits- en waterleidingbuizen dient deze polyurethaanmortel tevens als uitvullaag.

Het Thermogran is een mortel op basis van polyurethaan-granulaat gebonden in cement en voorzien van toeslagstoffen. Het is gebruiksklaar in zakken te leveren. Het is overigens ook geschikt om als platdakisolatie toe te passen. Het materiaal bestaat voor 93% uit polyurethaankorrels met een hoge dichtheid.

Bij gebruik dient water te worden toegevoegd. Na het uitharden heeft het een warmtegeleidingscoefficient van 0,06 W/mk. De drukweerstand bedraagt dan 2 kilogram per cm2 en de volumieke massa is 400 kilogram per m2. Voor het aanbrengen dient de ondergrond stofvrij te worden gemaakt.

Bij gevaar voor optrekkend vocht dient volgens de leverancier Isola NV te Hoeselt in Belgie eerst een folie te worden aangebracht. De droogtijd van de minimaal 3 cm dik aan te brengen laag is twee a drie dagen. Droge Thermogran van 75 liter levert 50 liter mortel op. Dat is genoeg voor 1 m2 vloeroppervlak. Het materiaal is met behulp van een schop, een hark en een aandrukplaat aan te brengen.

Reageer op dit artikel