nieuws

Polyester zak ontwikkeld voor opslag metselspecie

bouwbreed Premium

Er is een nieuw opslagsysteem ontwikkeld voor Metselmix metselspecie. Het is een polyester zak in een frame van stalen buizen. Hij wordt direct vanuit de truckmixer gevuld.

De zak vervangt de metalen bak met losklep, die nog op veel bouwplaatsen gebruikt wordt. Enkele grote metselbedrijven hebben het afgelopen half jaar goede ervaringen opgedaan met de polyester zak. Het ziet er naar uit, dat de zak de stalen silo kan gaan verdringen.

Een voordeel van de zak is, dat er geen resten in achter hoeven te blijven. Het polyester is namelijk flexibel en de specie is daarom makkelijk weg te duwen.

De Metselmix is eenvoudig in een kruiwagen te lossen, door middel van een met de hand te bedienen afsluiter onderaan de zak. Metselmix wordt door een vijftigtal erkende mortelcentrales geproduceerd, verspreid over geheel Nederland. Zij zijn aangesloten bij de Vereniging van producenten van gebruiksklare metselspecie, waarvan het secretariaat is gevestigd te Driebergen.

Metselmix specie voldoet aan de norm NEN 3835 en wordt met KOMO-BV certificaat geleverd. In vergelijking met andere species blijft Metselmix lange tijd verwerkbaar.

Meestal wordt de ‘dagspecie’ vroeg in de ochtend met de truckmixer op de bouwplaats aangevoerd. Behalve in een stalen bak of polyester zak kan de specie ook in kleinere kuipen of ‘bags’ afgenomen worden. Voor de particulier bestaan er dozen met Metselmix, die men bij de bouwhandel kan bestellen.

Het is van belang dat de opslagsystemen goed gereinigd worden, zodat er geen resten van de vorige dag in de specie van de volgende terecht ke komen. Dat zou namelijk ten koste gaan van de kwaliteit van de specie. Een nieuwe levering mag nooit in een opslagsysteem gelost worden, waarin nog specie van de vorige dag achtergebleven is.

Metselmix is geschikt voor het metselen van bijna alle steensoorten. Er zijn vijf typen Metselmix verkrijgbaar, voor verschillende soorten werk.

Links de stalen silo, rechts de polyester zak voor de opslag van Metselmix metselspecie op de bouwplaats.

Reageer op dit artikel