nieuws

Omvangrijke bebouwing op AEG-terrein in Berlijn

bouwbreed

De Bankgesellschaft Berlin heeft in Wedding, Berlijn, het voormalige AEG-terrein, in ontwikkeling genomen. Het hart van de geplande nieuwbouw is een groot dienstencentrum. Daar omheen komen 270 woningen, winkels, restaurants, kantoren en twee parkeergarages.

De investeringskosten bedragen rond DM 250 miljoen. Het po wordt gefinancierd door een besloten Immobilienfonds waarvoor de minimale inleg DM 20.000 bedraagt. Het dienstencentrum wordt aan drie zijden als een gordel omgeven door de randbebouwing.

Negentien winkels (geen supermarkt) moeten leven brengen in de omgeving. Meerdere restaurants moeten na sluitingstijd ervoor zorgen dat de levendigheid blijft. Verder worden 11.250 vierkante meter kantooroppervlak alsmede twee parkeergarages voor 208 auto’s gebouwd. De helft van de woningen bouwt het Immobilienfonds in de premiesector. De een- tot vijfkamerwoningen zijn bestemd voor alleenstaanden en meerpersoonshuishoudens.

Reageer op dit artikel