nieuws

Novem en SEV gezamenlijk met duurzaam bouwen

bouwbreed

De Novem en de SEV hebben een gezamenlijke stand met als onderwerp het duurzaam bouwen. Die stand staat aan het Duboplein. De overburen zijn het ministerie van VROM en de Stichting Bouwresearch. Op het Duboplein komt de Dubostraat uit, waaraan de bezoeker woningcorporaties, gemeenten en poontwikkelaars kan vinden, die zich ook met duurzaam bouwen bezig houden.

De Novem/SEV stand is een ‘veilinggebouw’: om te laten zien dat het bij duurzaam bouwen om concrete zaken uit de dagelijkse praktijk gaat, worden produkten geveild. Het publiek kan op die produkten bieden en moet dan betalen met een ‘dubo’, een munt die op verscheidene manieren kan worden bemachtigd. Zo ontvangt men dubo’s bij het kopen van bepaalde publikaties, bij de inschrijving voor symposia of bij het bezoeken van een der stands aan het Duboplein of de Dubostraat. Wie dorst heeft kan terecht in de pub van VROM en wie zijn kennis wil vergroten kan dat doen in de bibliotheek van de SBR. De Novem zal veel aandacht besteden aan de nieuwe ontwikkelingstechnieken op het gebied van de warmtevoorziening. Dat doet deze organisatie niet alleen in de gezamenlijke stand, maar ook in stands elders op de beurs.

Boek

Tijdens de beurs wordt het boek Bouwstenen voor een duurzame stedebouw gepresenteerd. Dit boek is tot stand gekomen dank zij samenwerking tussen de SEV en Novem. In dit boek komen zaken als waterbesparing, kozijnreparaties, autoluwe woonwijken en duurzaam woningonderhoud aan de orde.

De expositie van VROM over de mogelijkheden van duurzaam bouwen zal na afloop van de Bouw RAI door het land reizen.

De Stichting Bouwresearch presenteert op de beurs het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen. Dit pakket maatregelen voor nieuwbouwwoningen bevat een minimum aantal basismaatregelen en extra aanbevelingen. De kostenconsequenties worden ook aangegeven.

Reageer op dit artikel