nieuws

Miljoenenschade door brand in slibverwerkingsfabriek

bouwbreed

Het bedrijf SVTM in Hengelo, dat al het rioolslib uit Overijssel verwerkt, ligt stil na een brand in de rookgaswasser. Pas over zo’n zes weken zal de fabriek weer ke draaien. SVTM lijdt daardoor miljoenen guldens schade. SVTM maakt dagelijks uit 400 ton rioolslib slakken voor wegenasfalt. Zolang de verwerking stil ligt, is het bedrijf genoodzaakt het slib te storten. De provincie Overijssel moet daarvoor toestemming geven.

Bedrijfsleider A. van de Greef van SVTM gaat ervan uit dat de verzekering de bedrijfsschade betaalt, evenals de schade aan de installatie, die enkele honderdduizenden guldens bedraagt. Dat de produktie bij SVTM anderhalve maand stil ligt, heeft te maken met de levertijd van apparatuur die voorkomt dat voor het milieu schadelijke stoffen in de lucht komen.

De wegenbouwers raken door het wegvallen van de slakkenproduktie niet in problemen. Ze hebben volgens Van de Greef genoeg voorraad.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels