nieuws

Miljarden guldens geinvesteerd in afvalinstallaties

bouwbreed Premium

Particuliere afvalbedrijven hebben in de periode 1993-1994 in totaal ruim twee miljard gulden geinvesteerd in nieuwe bedrijfsmiddelen. Een groot deel hiervan is uitgegeven aan milieuvoorzieningen bij afvalverbrandingsinstallaties en aan de bouw van composteerinstallaties. Strengere milieu-eisen zijn daar debet aan.

Dat blijkt de jongste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is overigens voor het eerste dat de cijferfabriek inzicht geeft in de ontwikkelingen van de particuliere afvalbranche. Uit de gegevens blijkt dat de particuliere afvalbranche flink in de lift zit.

Het bureau bekeek daarvoor bijna vierhonderd ondernemingen. De gezamenlijke omzet in de afvalsector was f. 3,3 miljard in 1994. De winst voor belasting beliep gemiddeld 11 procent van de omzet. In vergelijking met 1993 steeg de omzet in 1994 liefst met 12 procent. Het aantal werknemers nam met 5 procent toe tot 9600.

Reageer op dit artikel