nieuws

Kranenfabrikanten opteren voor tweejaarlijkse SED

bouwbreed

Een groep van leidinggevende kranenfabrikanten heeft om economische redenen besloten om in plaats van elk jaar, slechts nog om de twee jaar deel te nemen aan de machinetentoonstelling SED in Engeland.

Verkoop directeur Paul Resevere van Kato Cranes UK deelde mee dat de groep producenten, waaronder onder meer Mannesmann Demag, Liebherr, Manitowoc en Tadano, van de organisatoren van de Haydock en SED nieuwe data voor deze manifestaties willen vernemen nu beide evenementen dit jaar in dezelfde periode zijn gepland.

De voorkeur van genoemde fabrikanten gaat dit jaar uit naar de SED, maar tegelijkertijd hebben zij meegedeeld dat men nog slechts om de twee jaar naar deze machinedagen zal komen. Om ieder jaar machines te exposeren wordt te duur zeker wanneer er in het geheel geen nieuwe machinemodellen zijn te tonen.

“Genoemde beslissing biedt”, aldus Rosevere, “een aantal fabrikanten de mogelijkheid, om het jaar ook deel te nemen aan de Hillhead-show in Derbyshire. Dat geldt onder meer voor een bedrijf als Liebherr.

De overwegingen van de belangrijke kranenfabrikanten lijken hun tol ten aanzien van de Haydock-show reeds te hebben geeist. De organisatoren van deze beurs hebben aangekondigd dat de beurs voor de eerste maal in de achterliggende 35 jaar geen doorgang vindt. De organisatie is er niet in geslaagd met de eigenaar van het expositieterrein nog een andere geschikte datum te kiezen. Haydock zou aanvankelijk plaats vinden van 16 tot 18 mei 1996 terwijl de SED van 14 tot 16 mei gepland staat. Met enige teleurstelling heeft de beursorganisatie meegedeeld dat de noordelijke Haydock machinedagen in elk geval volgend jaar weer aan de orde zijn. In reactie daarop zeggen grote kraanverhuurbedrijven zoals Ainscough Crane Hire het afgelasten van de Haydock-show voor noordelijke bezoekers als een verlies te beschouwen. Zakelijk gezien is dit echter de juiste beslissing. Het liefst ziet men dat de SED en Haydock elk om het jaar worden gehouden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels