nieuws

Jorritsma: onderzoek naar samenwerking Beek en Schiphol

bouwbreed

Minister Jorritsma heeft de directies van de luchthavens Schiphol en Beek bij Maas-tricht gevraagd te onderzoeken of er mogelijkheden zijn tot samenwerking. Het verzoek vloeit voort uit de problemen in het kabinet over de toekomst van Maas-tricht Aachen Airport, de officiele naam van Beek. Het onderzoek zal enkele weken duren.

Beek is nu een zelfstandige luchthaven. Het kabinet worstelt al maanden over de uitbreiding van Beek met een Oost-West-baan. De impasse gaat over het al dan niet toelaten van nachtvluchten op een uitgebreid Beek. Zonder deze vluchten zou de luchthaven geen dekkende exploitatie hebben. Minister De Boer (Milieubeheer) is tegen nachtvluchten. Jorritsma is voor.

Binnen het kabinet is echter ook oog voor de werkgelegenheid die de uitgebreide luchthaven met zich kan meebrengen. Tot dusver is de ministerraad er niet in geslaagd de knoop door te hakken. Het verzoek van Jorritsma is er nu op gericht om door middel van samenwerking ‘de toekomstige ontwikkeling van Beek mogelijk te maken binnen strenge ruimtelijke en milieuhygienische voorwaarden’, aldus de minister in een verklaring.

Reageer op dit artikel