nieuws

Groot materieel-aanbod maakt twee ‘Ritchie’-dagen nodig

bouwbreed

Evenals de laatste veiling van Ritchie Bros. Auctioneers zullen nu ook op de Maasvlakte te Rotterdam twee dagen, 13 en 14 maart nodig zijn om het grote materieel-aanbod onder de hamer te krijgen.

Naast specifiek materieel dat ingezet wordt bij exploratie-velden voor het winnen van olie zal op beide dagen een zeer breed en diep programma bouwmaterieel worden geveild.

Op de eerste dag bijvoorbeeld zullen er ruim zeventig wielladers worden geveild die varieren van een Zettelmeyer ZL800 tot een achttal Cat 988B’s. Bij de 46 schrankladers valt een groep van 10 ongebruikte Kotrak KL3.00’s op naast een zestal JCB Robot’s. Op het gebied van de gelede dumptruck kan de potentiele koper ook aan zijn trekken komen: maar liefst 46 stuks, in alle maten en merken, zullen de hamer passeren.

Graaflaadcominaties

Met een kleine zeventig machines is de graaflaadcombinatie nu ook goed vertegenwoordigd. Dit hoge aantal wordt voornamelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van 33 FAI 266D Turbo machines in 4 x 4 uitvoering. Daarnaast is er voor vrijwel elke toepassing een kraan te vinden terwijl andere vormen van verticaal transport zoals hoogwerkers, vorkheftrucks schaar- en personenliften in ruime mate aanwezig zijn. Op het gebied van 4 x 4 terreinauto’s zullen, voornamelijk in pick-up uitvoering, een dertigtal voertuigen aanwezig zijn.

Tweede dag

De tweede van de veiling zal vrijwel geheel gewijd zijn aan de verkoop van G.W.W.-materieel.

Meer dan zestig rupsdozers, van groot tot klein, van de merken Caterpillar en Komatsu zullen aan de biedborden voorbij trekken. De grootste groep bouwmaterieel vormt echter de hydraulische graafmachine op rupsen. Het ongekende aantal van honderdvijftig stuks zal hier ter veiling worden aangeboden, waaronder de merken Caterpillar, Case, Daewoo, Fiat-Hitachi, JCB, Komatsu en Liebherr. Het aanbod mobiele graafmachines is met zo’n veertig stuks ook ruim te noemen. De graafsector wordt gecompleteerd met ruim tachtig mini-graafmachines, in welk aanbod alle bekende merken ke worden aangetroffen. Ook op het gebied van walsen en ander verdichtingsmaterieel is, traditiegetrouw, weer een ruim aanbod aanwezig. Pompen op allerlei gebied en in allerlei vormen en grootten vormen de grootste groep met een aantal van een kleine achthonderd stuks.

Naast deze produktgroepen worden nog ter veiling aangeboden: afwerkmachines, hydraulische hamers, bouwverlichting, winches, muurzagen, motoren, gereedschappen tot een teststation voor versnellingsbakken toe.

Evenals vorige veilingen van Ritchie Bros. zijn ook nu weer de hydraulische graafmachines op rupsen sfeerbepalend. Op de vorige veiling troffen wij deze Cat graafmachines met elk een ander beeldmerk, op een rijtje.

Reageer op dit artikel