nieuws

Grindvloer ook buiten toe te passen

bouwbreed Premium

Poxy Vloeren Nederland BV uit Rotterdam introduceert op de BouwRAI een nieuw systeem dat het mogelijk maakt om grindvloeren ook buiten toe te passen op bijvoorbeeld (dak)terrassen, galerijen en oprijlanen. Het bindmiddel polyurethaanhars is van een zodanige samenstelling dat weersinvloeden geen vat meer hebben op de vloer. Warmte of kou veroorzaken geen scheuren en ook verkleuring behoort volgens het bedrijf tot het verleden. Buitentoepassing van een grindvloer is met name aantrekkelijk omdat de vloer naadloos is en onkruid en losse of verzakte tegels de vloer niet meer ontsieren.

De ondervloer moet bij buitentoepassing droog, vetvrij, voldoende draagkrachtig en vormvast zijn. Op de ondervloer wordt een doek met glasvezelwapening gelegd voor de waterafdichting. Op het glasvezeldoek komt vervolgens een primerlaag ten behoeve van een goede hechting. De grindvloer zelf wordt ten slotte afgewerkt met een verzegeling waardoor hij egaler en slijtvaster wordt.

Reageer op dit artikel