nieuws

Den Haag wil toch meer geld voor aanleg tramtunnel

bouwbreed

De gemeente Den Haag dient een bezwaarschrift in tegen de subsidiebeschikking van Verkeer en Waterstaat voor de aanleg van een f. 280 miljoen kostende tramtunnel in het hart van de Hofstad. Den Haag wil meer geld zien dan de overgemaakte f. 195 miljoen gulden. De tunnel onder de Grote Marktstraat is onderdeel van een groot verbouwingingspo van het Haagse centrum. Dit gaat in totaal f. 2,6 miljard kosten en moet rond het jaar 2000 klaar zijn.

Volgens een gemeentewoordvoerder borduurt Den Haag met het bezwaar voort op een kwestie die al langer speelt. Die spitst zich toe op de vraag, welk deel van het zogenoemde souterrainpo bestemd is voor de tunnel en welk deel voor de parkeergarage, die boven de tunnel komt te liggen. Het rijk wil niet betalen voor de garage, daarvoor is de gemeente verantwoordelijk. Den Haag vindt nu dat ten onrechte bepaalde gelden toeberekend zijn aan de garage in plaats van aan de tunnel. Ook krijgen de Hagenaars te weinig vergoed voor het verleggen van kabels, vinden ze. Daarom heeft de gemeente het bezwaar ingediend.

Reageer op dit artikel