nieuws

Bungalowpark in Strijthagen van de baan

bouwbreed

In het natuurgebied Strijthagen, gemeente Landgraaf, komt geen bungalowpark voor vakantiegangers. De gemeenteraad van Landgraaf heeft het plan van Meijers Beleggingen BV afgewezen.

Het gemeentebestuur voelt zich gesterkt door een uitspraak van de rechtbank in Maastricht waarin bepaald werd dat Landgraaf de grond voor de bouw van bungalows aan Meijers niet hoeft af te staan. Meijers is tegen deze uitspraak in beroep gegaan. Het touwtrekken rond het bouwplan heeft dertien jaar geduurd heeft. Vooral maatschappelijk werd een sterke oppositie gevoerd.

Het afwijzen van het bouwplan betekent wel dat Landgraaf een nieuwe bestemming moet zoeken voor het kasteel Strijthagen, de bijbehorende hoeve en rentmeesterswoning, dat Meijers als woonruimte op het oog had. Er hebben zich belangstellenden gemeld die in het complex een restaurant willen vestigen, er een representatieve- of culturele bestemming aan willen geven of willen inrichten tot vakantiewoningen.

Reageer op dit artikel